Tko je ULMA?

ULMA Architectural rješenja čine dio grupe Ulma, jedne od najvećih poslovnih grupa na sjeveru Španjolske, s približno 50 godina iskustva na tržištu. Odlikuje se usmjerenošću na inovacije, zapošljavanje i dodanu vrijednost.  Grupa ULMA također je dio korporacije Mondragon.

U ovom trenutku grupa ima široku mrežu podružnica koje se protežu u državama smještenim na pet kontinenata: Njemačka, Argentina, Brazil, Čile, Kina, SAD, Francuska, Nizozemska, Meksiko, Poljska, JAR itd. Godine 2012. zapošljavali su 4000 djelatnika s godišnjim prometom od preko 700 milijuna eura.

Između  ostalih aktivnosti ULMA Arhitectural rješenja ekskluzivno nudi ventilirane fasade. U tom segmentu ULMA predstavlja izgradnju sustava koji su razvili u ULMA Arhitectural rješenja. Ovaj sustav se može koristiti kako u izgradnji novih zgrada tako i za restauraciju. Ulma je poznata po tome da ima prilagođeno rješenje za svaku od ovih mogućnosti.

Ulma materijal

Polimerni beton visokokvalitetni je materijal koji uključuje biranu kombinaciju silikatnih i kvarcnih stijena, koje povezuju stabilne poliesterske smole.

Posebno je značajna njegova izvanredna mehanička otpornost (više od 4 puta otporniji na kompresiju od klasičnog betona), što omogućuje proizvodnju laganih elemenata manjih dimenzija.

ULMA paneli od polimernog betona imaju zaštitu na površini, Shield Plus koja nudi izvanrednu zaštitu od UV zraka i drugih atmosferskih prilika. Koristeći tehnologiju i proces jedinstven samo ULMA Arhitectural rješenjima dobili su proizvod koji ima visoku zaštitu protiv svjetlosti i trošenja te su upravo zbog toga idealni za korištenje na otvorenom. Izostanak poroznosti, kako od polimernog betona i zaštite Shield Plus znače da je ULMA ventilirane fasade jednostavno za održavati te se preporučuje periodično čišćenje sapunom i vodom.

 

ulma fasade1.jpg

 

Što je ventilirana fasada?

Ventilirana fasada je sustav obloga na zidovima zgrada koji ostavlja prozračnu komoru između obloge i izolacije.

U europskoj akademskoj zajednici ovakav sistem smatraju najučinkovitijim sustavom za izolaciju zgrade, za uklanjanje neželjenih toplinskih mostova, kao i probleme s kondenzacijom jer ostvaruje odličnu termo-hygrometric ponašanje zgrade.

Samo neke od prednosti ventiliranih fasada su: Uštede energije. Toplinska izolacija. Smanjenje rasipanja topline. Smanjenje upijanja topline u toplijim mjesecima. Tehnička i estetska trajnost. Zaštita od vlage. Zdraviji okoliš. 
 

Ventilirane_fasade_HR2.jpg

VANGUARD

Asortiman Vanguard nudi estetski prihvatljiv proizvod s izvrsnim dizajnerskim mogućnostima za najsuvremenija arhitektonska rješenja.

Trend, modernost i jamstvo kvalitete ključni su čimbenici po kojima se Ulma ističe, a uz to svi njihovi proizvodi dolaze s DIT desetogodišnjim jamstvom.

Ventilirane_fasade_HR3.jpg

 

Konkurentske prednosti svake teksture su:

AIR: mogućnosti izbora između više boja i idealan je za kombiniranje s drugim teksturama.
EARTH: Inženjerski kamen, kvaliteta, veliki formati, prilagođene boje.
WATER: dinamičke fasade / optički učinak.

 

boje.jpg

 

g.png

GARANCIJA, POVJERENJE I KVALITETA

ULMA Architectural rješenja nudi desetogodišnje jamstvo na ventilirane fasade uključujući i panele od polimernog betona.